"Ars Longa Vita Brevis"
Profile


Ars is a part of my little universe
Jungin| 18 | Malaysia

email for questions.
jajatiha@yahoo.com


Defsoul's


20/11/13, 10:40 PTG
Tutorial: Ayat Bertukar di Menu Tab

Assalamaualaikum~
안녕!


Dah lama tiha tak buat tutorial kan??so,harini tiha nak buat tutorial tentang menu tab,dulu tiha pernah buat untuk pelbagai template,kali ni untuk denim washed template.. (x tahula kalau boleh guna untuk jenis2 lain XD) 

*nanti dia akan bertukar kepada "Baekyeol messaged you" kan?? ^^

1. Dashboard > Template
2. Press Ctrl + f serentak pastu cari code <script type="text/javascript">
3. Then, copy code dekat bawah ni

<script language="JavaScript">
var a1 = " Title 1 ";var a2 = "Title 2 ";var a3 = " Title 3";
var a4 = " Title 4"; var a5 = " Title 5"; var a6 = " Title 6 ";
var a7=" Title 7";var a8 = " Title 8";
var delay = 0400;
b1();b2();b3();b4();b5();b6();b7();b8();
function b1() {ID = setTimeout("b2()",delay);document.title = (a1);}
function b2() {ID = setTimeout("b3()",delay);document.title = (a2);}
function b3() {ID = setTimeout("b4()",delay);document.title = (a3);}
function b4() {ID = setTimeout("b5()",delay);document.title = (a4);}
function b5() {ID = setTimeout("b6()",delay);document.title = (a5);}
function b6() {ID = setTimeout("b7()",delay);document.title = (a6);}
function b7() {ID = setTimeout("b8()",delay);document.title = (a7);}
function b8() {ID = setTimeout("b1()",delay);document.title = (a8);}
</script>

4.Pastekan di atas code yg korang jumpa tu..

yang ada tulis "title 1-8 " tu,korang letak ayat yg akan muncul kat menu tab..
Klau korg nak kurangkan var dia, korang just delete beberapa var & function dkt situ mengikut nombor..

preview,save! mudahkan?
jadi,kalau ada apa2 soalan,sila tanya tiha ek! bye,wassalam~