{FOLLOW} | {DASHBOARD} | Black pearl (s)
History..;

HELLO FELLAS , WELCOME TO
TIHA'S BLOG. I LIKE TO SHARE STUFFS TO MY FOLLOWERS . I LOVE ALLAH And PROPHET NABI MUHAMMAD . I LOVE MY FAMILY AND CHINGUS . I ALSO LIKE EXO I DON'T USE FOLLOW YOU , FOLLOW BACK OKAY ? Enjoy !


Thank You ;
DON'T OPEN MY PAGE SOURCE! YOU HAVE A BRAIN ? BE YOUR SELF .
Pictures; Weheartit and Tumblr.
Basecode By; Ken
Skin By; Kai

◄ older posts
New Network!
Posted On 2/02/14 @ 6:06 PG by Byun Jungin | 1 Wolfs
Assalamualaikum!~ 안녕!

hello peeps!
this a short entry where tiha is going to spread her story
and feelings to tumblr!



it took me at least 4 hours to make a tumblr account!
thanks to some google doing, i manage to make it simple ^^

okay~till then,wassalam..

January Saranghaeyo!
Posted On 31/01/14 @ 8:28 PG by Byun Jungin | 0 Wolfs
Assalamualaikum!~ 안녕!

-the hyung and the maknae-

Hello fellas! It's been almost a month since my last update! aigoo~ i really missed my blog when i'm at school..i also missed my hubby who is Mr. Jongdae *runs from other chen's fans.* 
what's for January? well,i've been switched class and my current class is 4 Al- Khindi. It's not a bad class..well,it's AWESOME! ^^

As a form 4, we're going to have some new form 4's at SABDA..uish,it' gonna be exciting that each class will receive some new students..
cute?
handsome?
fat?
nerd?
hot?
gedik?

nah...doesn't matter (except the gediks)

Mula2 dalam kelas ada 19 orang,then, ada yang pindah sebab dapat Maktab tentera diraja.so, ada 18 orang..9 namjas and 9 yeojas (boleh buat couples ni XD) forget it! 
dua hari yang lepas ada buat merentas desa,then tiha hanya daat nombor 47.. T^T at least okay dari dulu,no.61..tapi dulu sebab mix dgn form len,so kena usaha tingkatkan lagila stamina yang ada..(still thinking about it..) but,target tuk kempiskan perut tu pasti! Hwaiting tiha!!
Apa jawatan tiha kat kelas----> ajk pm iaitu ajk pengurusan masa. nak kata pandai urus mata xla sangat tapi sebab kira tiha ni dh macam alarm kat kelas,so diorang buat keputusan jadikan tiha ajk pm. masa tu tiha xde kat kelas,tup2 diorang jadikan tiha ajk pm.. (kira turun jawatan la ni.. XD )

Oh ya! this year is struggling year! tahun ni bukan tahun honeymoon bak kata beberapa cikgu di SABDA. Yela, Addmath,Bio,fizik,kimia,addmath, pikir senang ke?????!! -tapi kalau kita berusaha Inshaa Allah akan  berjaya! ^^ hoping for the best this 2014..hoping for a comeback from EXO! (every exotics dreams for 2014)
btw, tiha adela duduk 1 row dgn kengkawan tiha, then x sangka ada dua orang kawan tiha ni ada crush kat ketua kelas kitorang. Xpasal2 tiha jadi mangsa keadaan konon2nya tiha pun suka kat kk (nak buat mcm 1 row tu suka kat kk) tiha mana ada perasaan kat kk 4 Al-Khindi 2014..Ini semua dusta! *campak bantal*
hahaha~~okaylah,that's all from now..till then, jaljayo! wassalam~


Annyeong 2014!
Posted On 31/12/13 @ 8:40 PTG by Byun Jungin | 1 Wolfs
Assalamualaikum!~ 안녕!

 -yaaaa....those ipsuri...yeapo!!

Wah..dah lama tiha x post kat blog ni...dh nak dekat seminggu gakla..so,esok dah 2014,umur akan menjadi bertambah 1 tahun iaitu 16..yehet!!  makin bertambah tahun, makin banyak cabaran,masalah,kenangan..n much more! ^^ next year tiha dah form 4..dah xleh main-main dah,sebab next year makin susah subjek nak diambil..Kimia, Fizik, Biologi,Addmath,Mathmod...wow! inilah cabaran yang perlu ditempuhi sebelum bergelar doktor pakar bedah! yehet! *again*

my target for 2014!
-nak belajar bersungguh2
-xnak tidur kat kelas lagi!!!! *serik*
-top 10 form 4
-nak dapatkan yang ter-daebak dalam exam!
-nak hubungan bersama kawan2 lebih baik berbanding dulu.
-xnak cari pasal ngan orang.
-and lots moreee!!!!!~~

but yang pasti,tiha akan merindui orange..iaitu suami tiha (suami??????) that's impoosssssibbbleeeeeee...sebab dia duduk koreaa,tiha duduk Malaysia T^T..hurm ape2 pun semoga 2014 ni akan menjadi tahun yang baik untuk kita semua...
jadi,selamat tahun baru! jaljayo~~ wassalam ^^
Alhamdulillah! 8A!
Posted On 19/12/13 @ 7:59 PG by Byun Jungin | 5 Wolfs
Assalamualaikum!~ 안녕!
chen:aigoo~baekhyun,look,my yeoja chingu got 8A's..*berangan jap XD

 Yes,seperti yang anda semua lihat pada title itu,alhamdulillah tiha berjaya dapat 8A untuk PMR (Penilaian Menengah Rendah) sapa x gembirakan? haha..memang sangat gembira and sangat bersyukur..
pelajar2 sabda form 3 iaitu NOVA1115 yang dapat 8A adalah seramai 79 orang..sangat lega sebab berjaya menutup semula kekesalan last year :D yang xleh blahnya, kelas tiha iaitu kelas 3 Ibnu Batuttah seramai 26 orang..semua dapat8A!!!!!!!! tiha sangat gembira,terharu...rasa nak picit pipi Jongdae.. XD
tapi,dalam tengah kitorang bergembira dengan result kitorang, Ketua kelas 3IB iaitu Adib imran kini sedang terlantar sakit di hospital akibat masalah appendiks..Ya Allah,tiha tersentak sesangat..sebab tiha dh bersama dia jdi pemimpin kelas..then,dia terlantar,,mana tiha x sedih! T^T..semoga Allah memberi kesembuhan kepada Adib...kalaulah tiha ada kat situ(hospital)..tiha akan cakap:

"Adib! Bangunlah! mak ayah ko tengah senyum sebab ko dapat 8A! Kelas kita semua dapat 8A! Bangunlah adib!!
Jadi,disini tiha nak ucapkan jutaan terima kasih dan syukur pertama sekali buat Allah SWT kerana mempermudahkan segala urusan tiha selama tiha menjawab PMR dalam keadaan demam..terima kasih buat mak dan abah yang banyak bagi sokongan,dorongan,n macam2 lagi! sayang mak n abah!~ :* tidak terkecuali jutaan buat cikgu2 antaranya sir mustamir(guru kls mrngkp cikgu bi) cikgu zalila,teacher sarija,teacher fairouz,ustazah ilyani,cikgu faizal zam,cikgu azilah dan cikgu hamidah yang banyak bersabar dengan karenah saya yg kuat tidr,suka buat bising,x buat kerja sekolah n apa2 jua bentuk kesalahan..saya tabik semua cikgu saya!! juga cikgu2 lain yg pernah mengajar saya atau tidak mengajar saya ..terima kasih!! *bow 90 degree* selain itu,kawan2 kelas..kawan2 ex-classmates sktk, other friends who supports me..thank you! terima kasih khusus buat kawan2 seperjuangan iaitu marsya,azurin,farida atirah geng2 ap31, akak2 dorm,adik2 dorm,warga sabda, THANK YOU for accepting me and supporting me!!

YEHET!! *sehun's virus* pray for my next SPM!! till then, wassalam~~ ^^V
The Day Is Coming
Posted On 16/12/13 @ 7:38 PG by Byun Jungin | 3 Wolfs
Assalamualaikum!~ 안녕!



Hello! sorry for leaving this cute, recently i'm getting busier day by day..with my busy holiday schedule,tution class and others! My laptop is broken and i bought a new one.
So,what day is coming?? IT'S THE PMR RESULT!!!!! Aigoo~~i'm so worried especially for my KH,B.Melayu,English!And i'm not very sure if my pmr result will come out great or not.but i need to be confident!yes!! tiha~ you can do it!-chen ..

ouh..i think this is a very short entry..mianhae.. T^T...
Annyeong! wassalam..

Adriana Syaz First Giveaway
Posted On 10/12/13 @ 1:42 PG by Byun Jungin | 4 Wolfs
Assalamualaikum!~ 안녕!


click to join :)


"Everytime i cry, the rain pours down,but i know when the rain stops,there'll be happiness because the rainbow ,who is you will came :)"


EXO 's Miracles In December
Posted On 4/12/13 @ 10:59 PTG by Byun Jungin | 0 Wolfs
Assalamualaikum!~ 안녕!

Sapa dh tengok mv baru EXO angkat kaki!!~


apa perasaan tiha?

SEDIH+NANGIS+SERONOK+TERSENTUH
wah..EXO did a very good job for making me cry...
walaupun lagu ni x semua yg nyanyi..
tapi dh cukup buat tiha tersentuh..
bagi mv korean, yg nnyanyi merupakan D.O,Baekhyun dan Chen.Untuk mv chinese,lagu ni dinyanyikan oleh Luhan,Chen dan Baekhyun (yay! My bias sings this song ~^^~)
setahu tiha, lagu ni mengenai seorang lelaki mengharapkan perempuan yg dicintainya itu kembali, dia ingin mengembalikan masa untuk membetulkan kesilapannya tetapi dia tahu dia x mampu sebab semuanya dah terlambat sebb perempuan tu dah tinggalkannya.

EXO Highlights:
Suho: A gift with a card saying 'Imiss you and Ilove you'
Sehun: Bouquet of flowers
D.O: Gift (Maybe a cake?)
Xiumin: His christmas tree/ his power for the snow to fall
Tao: Time rewind
Chanyeol:Couple ring for his girl
Luhan: Nature Republics product???
Lay: A song/medley burnt in a cd for his girl
Kai: a puppy with ribbons
Kris: A painting


EXO's comeback is today!
EXO's Showtime is also today!
so,don't miss it,till then, wassalam~