" The Memories Buried Alone "

homeaboutlinkiestutorialfree page
















owner

Tiha. Sixteen. Malaysia.
Just a simple girl who is facing obstacles day by day. Kpoppers,Proudly Islam.
#Peace4Gaza

TAGBOARD





ARCHIVE



CREDIT

© 2013 - Skins by IKA. thanks to Adila, Mayra, hanie & fiqa for the other codes and stuff. do tell me if im not credit yours. dont remove the credits. *peace*

Types Of Students At Dorm
written by tiha at 22/11/14 & got 0 Comments

Assalamualaikum!~ 안녕!


contoh dorm di SABDA

Hai,hai semua..Happy holidays and cuti cuti Malaysia! So, harini saya akan menceritakan serba sedikit hasil pantauan saya terhadap pelajar2 asrama ni..seperti yang kita ketahui, pelajar asrama n plajar sekolah biasa ada beberapa perbezaan. Kalau anda semua pelajar biasa, anda dapat duk bersama mak ayah 365 hari tetapi bagi pelajar asrama ni, dalam sebulan tu x tentu baliknya..kalah orang yang duduk oversea kut.



1. Time Management Expert
Selalunya pelajar2 seperti ini wajib ada kat setiap asrama. Mereka inilah yang memang boleh dikatakan perfect dalam pengurusan masa untuk basuh baju,iron baju, kemas loker and such things. Dan merekalah juga orang yang banyak masa lapang pada hujung minggu sebab kerap membasuh baju at least 3 times a week and iron semua baju (yg stok untuk seminggu) dalam masa satu hari.



2. "Weyh, nak after"
Benda ni akan selalu berlaku ketika nak cop tandas, tempat iron, tempat basuh baju and so on.Yela, bila dah ramai sangat sampai berlumba2 nak berebut nak after buat tu, ini..Sampai gaduh2 nak after orang tu, last2 osom and yg kalah akan after yang menang. Kekadang ada gak yang tetap memotong after tu sehingga mendapat hadiah jelingan maut drpd orang lain.



3. Gossip Girls
Jenis pelajar macam ni juga dibahagikan kepada dua jenis kategori iaitu gossipers yang jenis x kecoh and gossipers yang bergossip sampai tersebar kat orang lain dengan kelajuan seperti wifi yang boleh didapati di kedai mamak.Kategori kedua tu yang kadang2 mampu menyebabkan perang dunia kat manusia lain sebab gosip itu diolah sepenuhnya oleh gossipers yang x bertauliah.



4. "Weyh, teman aku gi tandas"
Pelajar sperti ini (termasuk saya) merupakan jenis2 manusia berimaginasi tinggi kerana dapat membayangkan benda yang x sepatutnya yang akan muncul semasa melakukan hajat di tandas. So, manusia seperti itu akan mencemar beradu rakan sebelah katilnya untuk ke tandas dan rakannya akan mencarut2 or menyumpah2 or xsedar pon apa2 disebabkan dikejut untuk ke tandas bersama.



5. OTP's (texters or whatever you call them)
Bagi pelajar2 seperti ini, tidak sah kalau xde kat asrama,mesti ada punye..pelajar seperti ini .Pelajar jenis ni selalunya akan bergayut bersama objek yang dinamakan telefon yg melekat di pipi or ditekan2 menggunakan jari untuk menaip. Objek tersebut memang berguna bagi menelefon mak ayah tapi sometime disalahgunakan untuk bergayut dgn BF or GF masing2. Sehinggakan orang menimbulkan persoalan tang mana dapat kredit banyak tuk bergayut dengan BF or GF???

okay, that's all for today, so which one is you??? hehehe..apa2 pun maybe saya akan sambung balik entri ni but i can't promise because i'm a bit busy this holiday.. T^T till then, wassalam~~